Nelli útja a születésig

Kedves Kismamák! Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy megosszuk Veletek a tapasztalatainkat a születendő lombik babánkkal kapcsolatban.

Friss topikok

  • werdi: Kedves Anyuka! A napokban ugyanez a "hidegzuhany" ért bennünket is a 19 hetes ultrahangon. Szinté... (2011.11.08. 05:08) Plexus chorioideus cysta - baj lehet?
  • nelli2010: @Angéla30: Szia, erről a cystaról részletesen írtunk a Plexus chorioideus cysta - baj lehet? című ... (2010.12.14. 08:42) 30. heti ultrahang - Istenhegyi út
  • tundi786: Gratulálok Nektek így ismeretlenül is!!!!!!!!!!!!! Mi is nagyon szeretnénk babát. Most kezdtük a v... (2010.06.24. 20:28) Megszülettem! (2010.06.17.)
  • s-zsuzsa55: nagymama kérdezi nagypapától: -Vajon mit csinál a mi kis tündérünk most odabenn? nagypapa viccesen... (2010.06.02. 17:34) 17 nap múlva megszületek
  • s-zsuzsa55: Drága pici unokám! Ahányszor elolvasom a " történeted", az aggódáson egyre inkább felülemelkedik a... (2010.05.03. 06:33) Merre van a baba feje?

A kaáli intézeti sikertelenség után nőgyógyászunk, Dr. Csemniczky Gusztáv javaslatára eljutottunk a szintén sokat dícsért János kórházbeli Budai Meddőségi Központba (www.lombik-baby.hu) Dr. Skriba Eszter doktornőhöz. E döntésünk egyik legnyomósabb oka az volt, hogy a Kaáli-ban csak 3-4 hónap múlva lett volna a következő beültetésre időpontunk, de mi semmiképpen nem akartunk addig várni. Megtudtuk hogy csak annyi a szabály, hogy 2 beültetés között 3 hónapnak el kell telnie, ami nálunk azt jelentette, hogy a spontán vetélést követő hónap menstruációja után máris nekifuthattunk a következő petefészek stimulációnak immáron a János kórházban. Általánosságban elmondható, hogy itt szintén nagyon sokan voltak mindig, viszont kiszámíthatóan és folyamatosan haladt a sor. A doktornő nagyon szimpatikus és kedves volt, a kezdetektől fogva minden kérdésünkre részletesen válaszolt és biztatott bennünket.

3. nekifutás (2009. szeptember)
Meg is lett az eredménye mert a nem túl kényelmes injekciós hasbaszúrós kúra után (Gonal F és Ovitrelle) 5 db petesejt érett meg és került leszívásra. Ez az 5 db petesejt egy pillanatra kevésnek tűnt mert a múltkor 12 db érett meg, de a műtétre várakozás óráiban több kismamával a kórteremben elbeszélgetve bizony kiderült, hogy sokaknak 1 azaz egyetlen darab érett petesejt is óriási öröm lenne, tehát a mi 5 db-unkkal igazán elégedettek lehetünk. A visszaültetésre ezúttal nem 5 hanem 3 nap múlva került sor, mert "csak" 2 db petesejt fejlődött jól, így mindkettőt érdemes volt ebben az ideális fejlettségi szinten beültetni. A beültetés előtt monitoron megnézhettük a két legtökösebb kicsi embriót amelyek már egyenként sok-sok sejtesek voltak. Hihetetlen milyen ereje van a természetnek! A biológia órán tanultak ezúttal a szemünk előtt váltak valósággá. Két ivarsejtből egy ÉLET kezdett fejlődni egy csodálatos természeti program szerint... És itt gyorsan említsük meg Kriston Rita embriológus nevét, aki kollégáival együtt a háttérben az egyik legfontosabb munkát végzi: kiválasztanak egy-egy fürge és jól mozgó hímivarsejtet és ügyesen besegítik egy-egy petesejtbe.

A beültetésünk tehát sikerült, az Utrogestan hüvelykapszulát folyamatosan használni kellett a méhen belüli megtapadást segítendő. Ekkor kezdtük el szedni a Femibion magzatvédő vitamint amelyet a mai napig szed a kismama, bár a 12. hét után egy másik Femibion fajtát.

Az október 1-i beültetést követően október 12-én mentünk az első vérvételre aminek az eredményével a doktornő és az embriológus együtt fogadtak, ami ebben a meddőségi központban azt jelentette, hogy az álmunk valóra vált. Azt ezt követő ultrahang vizsgálaton már azt is tudtuk, hogy egy kis szív dobog a kismama pocakjában.

Az első 3 hónap vége, a 12. heti ultrahang
Boldogan, reményekkel telve de végig aggódva teltek a hetek, és a kritikus első 3 hónap leteltekor a 12. heti ultrahangon az alábbi jó eredményeink születtek:
- BPD: 23,3 mm
- CRL: 55,6 mm
- NT: 1,7 mm

Itt kezdődött el az átlagos méreteknek való megfelelni vágyásunk, hiszen ki ne szeretné azt látni hogy a babája időarányosan jól fejlődik. Amikor azonban két ultrahangos vizsgálat egy héten belül az NT értéket 1,7 mm-re ill. 1,0 mm-re mérte, megkérdőjeleződött bennünk a tizedmilliméterek jelentősége. Kiderült, hogy sok múlik a kezelőorvos ügyességén és tapasztalatán...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://nelli2010.blog.hu/api/trackback/id/tr101777831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.